Werkwijze

Werkwijze

De werkwijze bestaat uit:  een natuurgeneeskundig analysegesprek, behandeladvies, een behandeling en vervolg consults.

Natuurgeneeskundig analyse gesprek.
In het eerste gesprek stellen we vast wat je wil bereiken. Welke klachten heb je en wat wil je weer kunnen doen? Jij bepaalt wat gezondheid voor jou is. Wellicht heb je al een idee welke behandelwijze je voorkeur heeft?

Dan bekijken we je dagelijkse belasting; wat is daarvan gewenst, ongewenst, bewust en onbewust? Welke belasting kun je (tijdelijk) aan de kant zetten om je lichaam de kans te geven je belastbaarheid te vergroten? En als je dat niet wil of kan, hoe kunnen we je alsnog belastbaarder maken? Waar heb je hulp bij nodig?

We gaan je belastbaarheid verhogen en daarmee je zelfherstel bevorderen en kiezen uit de volgende strategieen (kan in samenstelling en volgorde verschillen per individu):

 1. Ontdoen van onbewuste dagelijkse belasting (“de kraan van balast dichten”):
  Hyper sensitieve overlevings- /primaire reflexen heb je zelf niet in de hand en kunnen een onbewuste bron van stress zijn. Met Primaire Reflextherapie volgens de RPRM-methode kunnen deze in gemiddeld 2 a 3 sessies in normal stand-by modus worden gebracht waardoor ze niet meer onnodig veel energie vragen met gezondheids en geestelijke klachten tot gevolg.
  Stress releases op (onbewuste / overerfde) trauma’s en oeremoties (angst, woede, verdriet) of hyper gevoeligheid. Lees ook: https://www.nemokennislink.nl/publicaties/je-opa-s-trauma-overerven 
  Brainspotting
 2. Ontdoen van oude vastgezette ballast: Met Body Stress Release (zie Body Stress Release Weesp) of een detoxkuur.
 3. Versterken. Bijvoorbeeld met voeding-, suppletie- en kruiden advies.

Dit alles geeft inzicht in de voor jou meest efficiënte aanpak om je gezondheidsdoel te bereiken. Ik kan je daarin bijstaan met de volgende expertises;

 • Natuurgeneeskundige therapie/ CAM-therapie
 • Primaire Reflex Therapie volgens de RPRM methode
 • Orthomoleculaire therapie
  • Fytotherapie (kruidengeneeskunde),
  • Voedingsadvies en voedingssuppletie,
  • Detoxkuren* (sapvasten, zuur-base dieet, etc.)
 • Body Stress Release (zie Body Stress Release Weesp)
 • Brainspotting

Het gesprek resulteert in een behandeladvies. Daarna volgt een behandeling.

Is aanvullend een eventuele andere expertise noodzakelijk? Dan verwijs ik door naar mijn collega zorgverleners in de buurt.

Vervolgconsults;
Het doel van de vervolgconsults is het bewaken van de voortgang, waar nodig bijstellen van het behandeladvies en/of uitvoeren van een van de technieken.

Tekst: copyright Caroline aan de Stegge