Onze Filosofie

Onze Filosofie

De natuurgeneeskunde richt zich op je gezondheid door je zelfherstellend vermogen te stimuleren klachten te genezen. Natuurlijke behandelingen zijn geschikt voor jong en oud, bij niet levensbedreigende acute klachten en bij chronische klachten.

De natuurgeneeskunde is gericht op het herstel van de balans tussen balast en belastbaarheid op een natuurlijke manier. Enerzijds kan je te maken hebben met een te hoge balast, waardoor je ziek wordt en niet, of veel langzamer herstelt van kwetsuren. Bij balast kun je denken aan een drukke baan, verkeerde houding, verkeerde voeding, overtrainen, zorgen, belemmerende/ziekmakende gedachtes, onveilige situaties, veranderingen en verlies van een dierbare. Vaak zijn het meerdere stress ontlokkende factoren tegelijk. Anderzijds kan je belastbaarheid te laag zijn geworden doordat je niet volledig bent hersteld van “oude” lichamelijke of emotionele kwetsuren. Je belastbaarheid verlaagt ook door ophoping van afvalstoffen, vastzetting van lichaamsspanning en uitputting van de regulerende systemen (zenuwstelsel, hormoonstelsel, immuunsysteem). Onverwerkte trauma’s die je nog steeds overmatig allert maken, geven een gehaast gevoel en kunnen ook een voortdurende “interne stressor” zijn. Gevolgen hiervan kunnen zijn; chronische pijnklachten (rug/schouder/nek), verhoogde spierspanning, spierspasmen, hoofdpijn/migraine, uitvalsverschijnselen, verhoudheid, allergieën, hormonale klachten en een ondefinieerbare gevoel van “niet meer helemaal jezelf zijn”, slapeloosheid, malen, concentratieverlies en piekeren.

Je werk, je leefstijl en de onvoorziene gebeurtenissen die op je pad komen zijn pas ziekmakende overbelasting als je belastbaarheid tekort schiet.

Door een lagere belastbaarheid kun je zaken die je voorheen prima aankon niet meer zo makkelijk het hoofd bieden. Gewone belasting wordt ineens overbelasting en je belastbaarheid neemt nog meer af. Soms doen we dat af als zijnde “ik wordt een dagje ouder” en laten het erbij. Dat is jammer, want je kunt waarschijnlijk nog zoveel meer!

Een situatie waarin je belasting groter is dan je belastbaarheid zorgt ervoor dat je steeds verder afgaat van je volle potentie.